RV Camping v Yosemite: Čo potrebujete vedieť
RV Camping v Yosemite: Čo potrebujete vedieť

Video: RV Camping v Yosemite: Čo potrebujete vedieť

Video: RV Camping v Yosemite: Čo potrebujete vedieť
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Smieť
Anonim
RV Camper na Tioga Road/Big Oak Flat Road National Scenic Boway do Yosemite
RV Camper na Tioga Road/Big Oak Flat Road National Scenic Boway do Yosemite

Ak chcete kempovať karavanom v Yosemite, musíte najprv vedieť pár vecí. Toto sú základy:

Nikde v Yosemite nie sú ŽIADNE HOOKUUPY. To znamená, že žiadna voda, žiadna kanalizácia a žiadna elektrina. môžete použiť generátor počas vybraných hodín, ktoré sú zverejnené v kempe.

Skládkové stanice nájdete celoročne v Yosemitskom údolí, v lete na Wawona a Tuolumne Meadows.

Kempy sa denne zapĺňajú od apríla do septembra. Zistite, ako urobiť svoje rezervácie a urobte to vopred, aby ste mali pokoj. Ak sa to nepodarí, naplánujte si, že sa čo najskôr dostanete do kempingu, ktorý kto prv príde, ten prv melie.

Maximálna dĺžka v Yosemitskom údolí pre obytné autá je 40 stôp. Dĺžka prívesov je obmedzená na 35 stôp. Len tucet miest v Yosemitskom údolí dokáže vziať väčšie kempingy. Väčšina lokalít je obmedzená na 35-stopové RV a 24-stopové prívesy. Ak je vaše vozidlo väčšie, skúste kempovať na týchto miestach mimo Yosemitského údolia.

Tiché hodiny sú o 22:00. do 6:00

Nezáleží na tom, či ste v karavane s tvrdými stenami alebo v mäkkom vyklápacom stanovom prívese, musíte byť opatrní a dodržiavať tieto tipy, aby ste udržali svoje jedlo a vozidlo v bezpečí.

Glacier Point Road, Mariposa Grove Roada Hetch Hetchy Road majú obmedzenia, ktoré ovplyvňujú niektoré obytné autá a väčšinu prívesov.

Počas dňa môžete parkovať väčšie vozidlá triedy A a B v Half Dome Village Day Use Park (predtým Curry Village Day Use Parking), na pozemku západne od Yosemite Valley Lodge (predtým Yosemite Lodge) a naprieč ceste z tábora 4. Menšie obytné autá triedy C môžete zaparkovať na dennom parkovisku v Yosemite Village alebo na parkovisku západne od Yosemite Valley Lodge.

Požičovňa obytných áut Yosemite

Ak si chcete prenajať obytný automobil na kempovanie v Yosemite, skúste zoznam zdrojov v požičovni obytných áut v Kalifornii alebo v požičovniach prívesov na stanovanie v južnej Kalifornii.

Karavan, klasický dizajn a ikonické cestovateľské vozidlo v národnom parku Yosemite pri západe slnka
Karavan, klasický dizajn a ikonické cestovateľské vozidlo v národnom parku Yosemite pri západe slnka

Yosemite Valley RV Camping

Stránky podľa dĺžky pre údolie Yosemite

Upper Pines: Obytné autá 35 stôp, prívesy 24 stôp. Skládka. Otvorené po celý rok.

Lower Pines: Obytné autá 40 stôp, prívesy 35 stôp. Skládka. Otvorené od apríla do októbra.

North Pines: RV 40 stôp, prívesy 35 stôp. Výsypná stanica. Otvorené od marca do októbra.

Zlatá žiara - Brány údolia
Zlatá žiara - Brány údolia

Kamping RV na Hwy 41 južne od Yosemitského údolia

Wawona: Obytné autá a prívesy 35 stôp (koniská 27 stôp). Skládka v blízkosti (iba v lete). Otvorené celoročne, miesta pre kone apríl - september.

Bridalveil Creek: RV 35 stôp, prívesy 24 stôp. Najbližšia skládka je vo Wawone (v lete) alebo v Yosemitskom údolí. Otvorené júl - začiatok septembra. Žiadne rezervácie.

RV Kempovanie na Hwy 120Severne od Yosemitského údolia

Hodgdon Meadow: RV 35 stôp, prívesy 27 stôp. Najbližšia skládka v Yosemitskom údolí. Otvorené po celý rok. Rezervácie apríl – október, kto príde, ten prv melie zvyšok roka.

Crane Flat: RV 35 stôp, prívesy 27 stôp. Najbližšie skládky v Yosemite Valley alebo Tuolumne Meadows. Júl - polovica októbra. Polovica platí, kto prv príde, ten melie.

Jazero Tenaya, Tuolumne Meadows, Yosemitský národný park, Kalifornia
Jazero Tenaya, Tuolumne Meadows, Yosemitský národný park, Kalifornia

Kamping RV na Hwy 120 (Tioga Road)

Začiatok najbližšie k Yosemitskému údoliu. Obytné karavany a prívesy sa neodporúčajú na Tamarack Flat alebo Yosemite Creek.

White Wolf: RV 27 stôp, prívesy 24 stôp. Najbližšia skládka Yosemite Valley alebo Tuolumne Meadows. Júl - začiatok septembra. Žiadne rezervácie.

Porcupine Flat: RV 24 stôp, prívesy 20 stôp. Najbližšia skládka Yosemite Valley alebo Tuolumne Meadows. Júl - polovica októbra. Nevyžadujú sa žiadne rezervácie. Žiadne domáce zvieratá.

Tuolumne Meadows: Obytné autá a prívesy 35 stôp (koniská 27 stôp). Výsypná stanica. Júl - koniec septembra. Polovica platí, kto prv príde, ten melie.

Dostať sa do Yosemite s obytným autom alebo prívesom

Ak sa bojíte dostať svoje vozidlo do strmých stúpaní, vyhnite sa CA Hwy 120 cez Groveland. Priest Grade východne od Yosemite stúpa z 910 stôp (280 m) do 2 450 stôp (750 m) len za šesť míľ. Niet divu, že cítite horiace brzdy, keď sa ľudia snažia bezpečne zísť dole.

Na druhej strane parku stúpa CA Hwy 120 cez priesmyk Tioga z výšky asi 4 000 stôpv Yosemitskom údolí do 9 945 stôp na vrchole.

Ak vás sleduje päť alebo viac vozidiel, nájdite miesto, kde môžete bezpečne zastaviť, a nechajte ich prejsť. Je to zákon štátu Kalifornia.

Ak idete do Yosemite v zime, zistite, čo potrebujete vedieť o požiadavkách na snehové reťaze v Kalifornii.

Odporúča: