Najlepších 6 trhových ulíc v Paríži pre remeselné produkty
Najlepších 6 trhových ulíc v Paríži pre remeselné produkty

Video: Najlepších 6 trhových ulíc v Paríži pre remeselné produkty

Video: Najlepších 6 trhových ulíc v Paríži pre remeselné produkty
Video: Seattle City Tour in 4K 60fps - Pike Place Market - Space Needle - Gum Wall 2024, Apríl
Anonim
Rue Mouffetard
Rue Mouffetard

Okrem desiatok dočasných potravinových trhov, ktoré sa objavujú po meste vo vybrané dni v týždni, má Paríž niekoľko stálych trhových ulíc, ktoré ponúkajú množstvo čerstvých, vysokokvalitných produktov, rýb a mäsa, syrov, a iné dobroty. Tieto parížske pouličné trhy sa zvyčajne nachádzajú na uliciach určených len pre chodcov, vďaka čomu sú obzvlášť príjemné na pokojnú prechádzku. Vezmite košík alebo veľkú tašku, príďte s chuťou do jedla (budete chcieť zahryznúť do bagiet, pečiva, ovocia alebo iných vzoriek) a zoznámte sa s týmito stálymi trhmi pod holým nebom, po ktorých Parížania veľmi túžia.

Rue Mouffetard, ulica Left Bank Market Street

Rue Mouffetard
Rue Mouffetard

Jedna z najstarších ulíc v Paríži s koreňmi siahajúcimi až do predkresťanského Paríža, prevažne pešia ulica Rue Mouffetard má na svojom južnom konci trvalý pouličný trh. Na uliciach Rue Mouffetard a Square Saint-Médard sú sústredení niektorí z najlepších mestských predajcov ovocia a zeleniny, trhy s rybami a mäsom, predajne a ďalšie špecializované obchody.

Zatiaľ čo táto oblasť môže byť dosť turistická a severný koniec v blízkosti La Place Contrescarpe je bohužiaľ obývaný priemernými reštauráciami a kaviarňami s premrštenými cenami, tradičný trh pod holým nebom je tu stálepotešenie túlať sa. Po návšteve trhu sa bližšie pozrite na Paroisse Saint-Médard na rovnomennom námestí, kostol zo 16. storočia navrhnutý v okázalom gotickom štýle.

Ako sa tam dostať: Metro Censier-Daubenton alebo Place Monge

Rue Montorgueil a Rue des Petits Carreaux

Kvetinárstvo na Rue Montorgueil
Kvetinárstvo na Rue Montorgueil

Smack v centre Paríža v rušnej oblasti okolo Chatelet-Les-Halles, Rue Montorgueil (na jej severnom konci sa mení na Rue des Petits Carreaux) je peším prístavom a jedným z najlepších stálych pouličných trhov v Paríži. Je obzvlášť cenený pre svojich predajcov rýb a mäkkýšov, ale aj pre vysokokvalitné (a často drahé) produkty, pekárne a gurmánske predmety.

Na ulici sa nachádza pôvodná cukráreň Maison Stohrer, ktorá tvrdí, že je najstaršia v Paríži, ako aj jedna z historických mestských reštaurácií s mäkkýšmi, Au Rocher de Cancale, ktorá prvýkrát otvorila svoje brány v polovici 19. storočia.

Ako sa tam dostať: Metro Etienne Marcel alebo Sentier

Rue des Martyrs

Závratná ponuka remeselných džemov v La chambre aux confitures v Paríži
Závratná ponuka remeselných džemov v La chambre aux confitures v Paríži

Rue des Martyrs, ktorá sa nachádza južne od kopcovitého Montmartru v 9. obvode, je jednou z najvyhľadávanejších trhových ulíc v meste.

Táto ulica, ktorá sa pýši niektorými z najlepších parížskych gurmánskych obchodov, predáva všetko od džemu a olivového oleja až po čokoládu, čerstvé produkty a pečivo. Ak ste oddaný gurmán, musíte túto ulicu vidieť. Nedávno sa stala jednou z najlepších destinácií pre remeselníkovnakupovanie potravín v hlavnom meste, spojenie tradície so zmyslom pre modernosť a dôvtip.

Ako sa tam dostať: Metro Notre-Dame de Lorette

Rue Daguerre: Živá trhová ulica neďaleko Montparnasse

Trh mäkkýšov, Montparnasse, Paríž, Francúzsko
Trh mäkkýšov, Montparnasse, Paríž, Francúzsko

Rue Daguerre, ktorá sa nachádza na relatívne neprešliapanom úseku južného Paríža v tesnej blízkosti Montparnasse a jeho impozantnej veže, je len pre peších, stála trhová ulica, ktorá je vždy príjemná na nakupovanie, prechádzky a ochutnávky. Na Rue Daguerre sú obzvlášť dobré predajne syrov (fromageries) a za výhodnú cenu môžete získať plátky vynikajúceho orieškového comté alebo dobrý vytekajúci hermelín au lait cru. Ryby, mäso, produkty a špeciálne produkty, ako je med, džemy a konfitované výrobky, sú tu tiež vynikajúce a na čísle 44 predáva čerstvé cestoviny a iné dobroty taliansky špecialista O Sole Mia. Na čísle 82 ste. Nájdem jednu z najlepších parížskych pekární, Au Moulin de la Vierge.

Ako sa tam dostať: Metro/RER Denfert-Rochereau

Rue Cler: Market Street Near Invalides

Rue Cler
Rue Cler

Rue Cler bez áut v luxusnom 7. parížskom obvode má jeden z najväčších a najvzrušujúcejších (aspoň pre gurmánov) stálych vonkajších pouličných trhov v meste. Kvalita je tu prísna: Je nepravdepodobné, že v tomto obľúbenom obchode s potravinami pre les bonnes familles v Paríži nenájdete žiadne plesňové ovocie alebo menej ako vynikajúce ryby a mäso. Nie je prekvapením, že to nie je vždy lacné – ale ak si chcete vziať čerstvé suroviny najvyššej kvality alebo trvanlivéspäť domov s vami, prechádzka po tejto vytúženej trhovej ulici vás nesklame.

Ako sa tam dostať: Metro Ecole Militaire

Odporúča: