Počasie a podnebie v Santa Fe

Obsah:

Počasie a podnebie v Santa Fe
Počasie a podnebie v Santa Fe

Video: Počasie a podnebie v Santa Fe

Video: Počasie a podnebie v Santa Fe
Video: Тест каравана в -25° . Ночёвка зимой. Как не замёрзнуть? 2024, Smieť
Anonim
Sladké sny
Sladké sny

Odpočinok vo výške viac ako 7 000 stôp, Santa Fe v Novom Mexiku nie je nič ako Scottsdale alebo Sahara. Vďaka svojej nadmorskej výške a vysokej púštnej klíme má mesto štyri, relatívne mierne ročné obdobia.

Leto je tu príjemné, vysoké teploty sa pohybujú v priemere okolo 86 stupňov F. Denné maximá sa občas vkradnú až k 90-tim stupňom Celzia. Priemerná zimná teplota cez deň je 43 stupňov Celzia, no v noci sa ponorte do vyššieho veku. Keďže Santa Fe má v priemere 283 slnečných dní v roku, zimné nahromadenie snehu je v meste často krátkodobé – okrem občasných zľadovatených plôch sa topí krátko po páde.

Väčšina ročných zrážok spadne počas letných búrok a zimných snehových búrok. Zvyšok roka je dosť suchý; bez vlhkosti vo vzduchu môže teplota prudko kolísať – niekedy až 40 stupňov F za deň.

Santa Fe leží na úpätí hory Sangre de Cristo; vrcholky hôr môžu mať úplne iné počasie ako mesto. Očakávajte, že teploty vzduchu budú v horách o 10 stupňov F nižšie, často s vetrom.

Vďaka svojej miernej klíme počas všetkých štyroch ročných období zostáva Santa Fe obľúbenou turistickou destináciou počas celého roka. Tu je to, čo potrebujete vedieť pri plánovaní cesty.

Fakty o rýchlej klíme

  • Najhorúcejší mesiac: Júl, 88 stupňov F
  • Najchladnejší mesiac: december, 44 stupňov F
  • Najvlhkejší mesiac: júl, 2,3 palca
  • Najveternejší mesiac: apríl, 10 míľ/h

Leto v Santa Fe

Leto je najobľúbenejším obdobím na návštevu Santa Fe – a to nielen preto, že táto sezóna hostí niekoľko najslávnejších podujatí. Letné mesiace sú teplé, ale nie často horúce. Navštívte Santa Fe začiatkom mája alebo koncom septembra, aby ste sa vyhli davom; ak však chcete navštíviť známe mestské umelecké trhy, choďte v júli alebo auguste. Len si všimnite, že v Santa Fe počas týchto mesiacov spadne veľa zrážok (v priemere 5,8 z 14,21 palcov za rok).

Čo si zbaliť: Leto si vyžaduje šortky, tričká, sandále a ľahkú bundu alebo sveter na večer. Slnečné dni znamenajú, že slnečné okuliare a opaľovací krém sú dobrý nápad v každom ročnom období. Majte k dispozícii dáždnik alebo nepremokavú bundu.

Priemerné teploty podľa mesiaca:

  • Jún: Vysoká: 87 stupňov F; Najnižšia teplota: 53 stupňov F
  • Júl: Vysoká: 88 stupňov F; Najnižšia teplota: 59 stupňov F
  • August: Vysoká: 86 stupňov F; Najnižšia teplota: 57 stupňov F

Pád v Santa Fe

Začiatok jesene a konkrétnejšie september je pre mnohých obyvateľov obľúbeným obdobím roka. Indiánske leto udržuje počasie teplé a slnečné. Jesenné lístie sa začína meniť koncom septembra až v polovici októbra. Pohorie Sangre de Cristo pokrýva žiara zlatých osík,poskytuje krásne podmienky na turistiku. November prináša občasné snehové prívaly.

Čo si zbaliť: Počas dňa sa nohavice a košele s krátkym rukávom prispôsobia klíme. Večer majte po ruke sako. Vrstvenie je vždy dobrý spôsob, ako ísť.

Priemerné teploty podľa mesiaca:

  • September: Vysoká: 80 stupňov F; Najnižšia teplota: 50 stupňov F
  • Október: Vysoká: 68 stupňov F; Najnižšia teplota: 39 stupňov F
  • November: Vysoká: 54 stupňov F; Najnižšia teplota: 28 stupňov F

Zima v Santa Fe

Zima prináša najkratšie dni v roku, keď slnko zapadá o 17:00. každý deň. Táto sezóna má tiež najchladnejšie teploty, ktoré občas klesnú do jednociferných hodnôt. V dôsledku chladného vetra je zvyčajne ešte chladnejšie. Počas zimných mesiacov napadne asi 12 palcov snehu. Chladné počasie má však v Santa Fe svoje vlastné pôžitky, od lyžovania a výletov na snežniciach až po zahriatie sa s červenou čílskou posole alebo zeleným čílskym kuracím gulášom.

Čo si zbaliť: Zbaľte si hrubú bundu, čiapku, rukavice a topánky s behúňom vhodnými na chôdzu po snehu a ľade. Naspodu vrstvite svetre a topy s dlhými rukávmi.

Priemerné teploty podľa mesiaca:

  • December: Vysoká: 44 stupňov F; Najnižšia teplota: 20 stupňov F
  • Január: Vysoká: 45 stupňov F; Najnižšia teplota: 20 stupňov F
  • Február: Vysoká: 50 stupňov F; 25 stupňov F

Jar v Santa Fe

Jar prináša teplejšie teploty, hoci chladné počasie pretrváva až do marca. Kvety začínajú pučať neskoro v marci a naplno rozkvitnú v apríli. Jarje najveternejšie obdobie v Santa Fe, takže buďte pripravení na silné poryvy.

Čo si zbaliť: Dlhé nohavice a košele s krátkym rukávom vám počas dňa dobre poslúžia, ale je rozumné zbaliť si bundu alebo vetrovku.

Priemerné teploty podľa mesiaca:

  • Marec: Vysoká: 59 stupňov F; Najnižšia teplota: 29 stupňov F
  • Apríl: Vysoká: 67 stupňov F; Najnižšia teplota: 35 stupňov F
  • Máj: Vysoká: 76 stupňov F; Najnižšia teplota: 44 stupňov F
Priemerná mesačná teplota, zrážky a počet hodín denného svetla
Mesiac Priem. Temp. Zrážky Hodiny denného svetla
január 33 F 0,6 palca 10 hodín
február 37 F 0,5 palca 11 hodín
marec 44 F 0,9 palca 12 hodín
Apríl 51 F 0,8 palca 13 hodín
máj 60 F 0,9 palca 14 hodín
jún 70 F 1,3 palca 15 hodín
júl 73 F 2,3 palca 14 hodín
august 72 F 2,2 palca 14 hodín
september 65 F 1,5 palca 12 hodín
október 54 F 1,3 palca 11 hodín
november 41 F 0.9palce 10 hodín
december 32 F 0,8 palca 10 hodín

Odporúča: