Vianočné námestie Union Square v San Franciscu: prehliadka fotografií
Vianočné námestie Union Square v San Franciscu: prehliadka fotografií

Video: Vianočné námestie Union Square v San Franciscu: prehliadka fotografií

Video: Vianočné námestie Union Square v San Franciscu: prehliadka fotografií
Video: This Home is Abandoned for 2 Decades and Everything Still Works! 2024, Smieť
Anonim
Vianočný strom na Union Square v San Franciscu
Vianočný strom na Union Square v San Franciscu

Odpoveď San Francisca na Fifth Avenue v New Yorku je Union Square, tretia najväčšia nákupná oblasť v Spojených štátoch.

Okolo Vianoc dostane Union Square vždy chuť na sezónu. V strede stúpa obrovský vianočný stromček; zdanlivo odnikiaľ vyrastie klzisko a všetci nakupujúci sa prechádzajú cez námestie, aby si užili túto scénu. A všetky obchody okolo námestia plnia svoje výklady vianočnými scénami. Macy's je na čele s celou fasádou ich obchodu vyzdobenou svetlami.

Aj počas prázdnin nájdete Winter Walk SF – pop-up námestie, ktoré zapĺňa dva bloky Stockton Street dennými podujatiami.

Union Square môžete navštíviť kedykoľvek počas roka a skvele nakupovať. Zistite viac v tomto sprievodcovi pre návštevníkov Union Square.

Vianočný stromček na Union Square

Vianočný stromček Union Square
Vianočný stromček Union Square

Veľký strom uprostred Union Square je Macy's Gift to City of San Francisco. Každý rok stúpa a zvyčajne sa prvýkrát zapáli v piatok po Dni vďakyvzdania. Od roku 2011 je 83 stôp vysoký strom umelý – čo umožňuje umiestniť ešte jeden veľký vždyzelený strom do lesa, kde vyrástol.

Podvečer, približne v čase, keď bola nasnímaná táto fotka, je dobrýčas vidieť vianočnú výzdobu Union Square v tej najveselšej forme.

Union Square Ice Rink

Korčuľovanie na Union Square
Korčuľovanie na Union Square

Ľadový štadión Union Square je otvorený cez prázdniny a do polovice januára. Jeho hodiny zahŕňajú väčšinu dňa a trvajú dlho do večera, pričom 90-minútové relácie začínajú každú párnu hodinu. Lístky si môžete kúpiť na mieste – alebo sa vyhnúť sklamaniu a získať ich online vopred. Získajte všetky podrobnosti o ľadovej ploche na ich webovej stránke.

Vianočné osvetlenie Macy's Union Square

Macy's Christmas Windows, San Francisco Union Square
Macy's Christmas Windows, San Francisco Union Square

Jeden z najväčších obchodných domov v meste – a vlastne v celých západných Spojených štátoch, Macy's má veľa výkladných plôch na výzdobu. Veľké, päťposchodové vstupné okná vyžarujú farebnú žiaru, zatiaľ čo menšie okná vo vedľajšej časti sú plné žiarivých svetiel.

Odhalia svoje sviatočné okná asi týždeň pred Dňom vďakyvzdania.

Nieman Marcus vianočný stromček

Vianočný stromček Nieman Marcus, Union Square San Francisco
Vianočný stromček Nieman Marcus, Union Square San Francisco

Viacposchodové vstupné átrium v Nieman-Marcus vždy upúta pozornosť svojím nádherným vitrážovým stropom v zlatej farbe, ktorý je recyklovaný zo skoršieho obchodného domu s názvom City of Paris, ktorý bol postavený v roku 1896.

Na Vianoce postavili veľký stromček. Ak sa na pár minút zastavíte a pozriete sa na to, možno by ste sa divili, ako dostali takú veľkú vec do obchodu, ale povráva sa, že je to umelá jedľa, postavená na modulárnom kovovom ráme.

V reštaurácii Nieman-Marcus Rotunda si môžete dať popoludňajší čaj a zároveň sa pozerať na vrchol tohto nádherného stromu alebo sledovať nakupujúcich dole na námestí.

Vianočné Windows

Vianočné okno Saks Fifth Avenue na Union Square
Vianočné okno Saks Fifth Avenue na Union Square

Niektoré obchodné domy Union Square majú pekné prázdninové výklady, ale nečakajte extravagancie, ktoré môžete vidieť na Fifth Avenue v New Yorku. Okná na Saks Fifth Avenue sú často najkrajšie na námestí.

Bitka o perníkové chalúpky: Westin San Francisco

Perníkový zámok na Westin St. Francis
Perníkový zámok na Westin St. Francis

Podľa San Francisco Visitor's Bureau: „Každý rok sa vedie komplikovaná vojna o perníkové chalúpky medzi dvoma najhistorickejšími hotelmi v tejto oblasti: The Fairmont Hotel na Nob Hill a Westin St. Francis na Union Square, len len pár blokov na juh. Títo dvaja súperia každý rok, aby sa dali do perníka v priateľskom sviatočnom duchu.“Tento výtvor bol vo vestibule kostola sv. Františka.

Prázdniny vo Westfield San Francisco Centre

Purista by mohol tvrdiť, že Westfield San Francisco Center v skutočnosti nie je na Union Square, pretože nie je otočený k samotnému námestiu, ale je to len kúsok odtiaľto a určite je súčasťou scény dovolenkových nákupov.

V novembri si pozrite ich webovú stránku, kde nájdete úplný zoznam sviatočných aktivít vrátane rozsvietenia ich jedinečného krištáľového vianočného stromčeka obráteného hore nohami.

A keď už tam budete, môžete si bezplatne zapózovať na dovolenkovej fotke v Santovom obchode alebo spozadie s prázdninovou tematikou. A ak ste ešte nikdy nevideli špirálové eskalátory, už len kvôli tomu sa tam oplatí prejsť.

Odporúča: