8 najlepších jednodňových výletov zo Štokholmu vo Švédsku
8 najlepších jednodňových výletov zo Štokholmu vo Švédsku

Video: 8 najlepších jednodňových výletov zo Štokholmu vo Švédsku

Video: 8 najlepších jednodňových výletov zo Štokholmu vo Švédsku
Video: 🇸🇪 Motorcycle adventure Sweden - In the land of lakes, skerries & moose - A travel documentary - HD 2024, Smieť
Anonim
Gamla Stan, Štokholm, Švédsko
Gamla Stan, Štokholm, Švédsko

Najlepšie jednodňové výlety zo Štokholmu pre návštevníkov sú tie, ktoré sa hodia k vašej ceste. Jedna veľkosť nevyhovuje všetkým. Nasledujúce nápady na jednodňové výlety zo Štokholmu pokrývajú zaujímavú históriu a očarujúce mestá, zatiaľ čo niektoré nápady na jednodňové výlety jednoducho ponúkajú relaxačný deň v južnom Švédsku.

Scenic Day Trip to Gävle

Utvalnas, Gavle, Švédsko
Utvalnas, Gavle, Švédsko

Romantické mestečko Gävle vo Švédsku je len asi 100 míľ severne od Štokholmu, vďaka čomu je Gävle jedným z najlepších jednodňových výletov zo Štokholmu. Mesto ponúka atrakcie, nákupy, umenie a najlepšiu švédsku čokoládu! Pokiaľ ide o prírodné krásy Gävle, rieky Gavilan a Testeboan oživujú toto malebné mesto na východnom pobreží Švédska.

Historický ostrov Gotland

Gotlandské skalné útvary
Gotlandské skalné útvary

Ostrov Gotland vo Švédsku sa nachádza pri východnom pobreží Švédska, asi 200 km južne od Štokholmu. Na Gotland sa zo Štokholmu dostanete autom a trajektom alebo letecky. Gotland je známy svojimi dlhými piesočnatými plážami, pretože ostrov je jednou z najlepších švédskych plážových destinácií. Potom je tu cyklistika a pešia turistika, 94 krásnych stredovekých kostolov a mesto Visby, ktoré je na zozname svetového dedičstva UNESCO.

Celodenný výlet zo Štokholmu doFínsko

Helsinki
Helsinki

Áno, môžete si naplánovať jednodňový výlet zo Štokholmu do fínskeho hlavného mesta Helsinki. Len neplánujte ísť 16-hodinovým trajektom, namiesto toho použite jeden z 1-hodinových letov cez B altské more, aby ste to zmenili na rýchly skok cez more. Helsinki sú veľmi krásne a zaujímavé mesto a určite stojí za návštevu, hoci len na deň alebo dva!

Zaujímavý deň v Uppsale

Delá v Uppsale
Delá v Uppsale

Uppsala je zaujímavé mesto s množstvom historických budov, romantických malých kaviarní a rušného nočného života. Ak sa chcete dostať zo Štokholmu do Uppsaly (alebo z Uppsaly späť do Štokholmu), väčšina jazdí vlakom zo Štokholmu dvakrát za hodinu. Nezabudnite si pozrieť katedrálu v Uppsale a hrad v Uppsale, ako aj prehistorické mohyly pred Vikingami v starej časti mesta.

Denný lyžiarsky výlet zo Štokholmu

Lyžiarske stredisko Švédsko
Lyžiarske stredisko Švédsko

Lyžiarske strediská vo Švédsku nie je ťažké nájsť, no existuje niekoľko výnimočných a ponúkajú skvelé zimné zážitky. Počas leta ponúkajú turistiku, cykloturistiku a rôzne outdoorové športy. Pred návštevou jedného z týchto lyžiarskych stredísk vo Švédsku skontrolujte švédske počasie. Je to však najmenej 4,5 hodiny jazdy - v závislosti od toho, ktorú z nich chcete navštíviť - takže možno budete chcieť začať svoj denný výlet skoro ráno alebo plánujete zostať cez noc.

Celodenný výlet do Malmö

Lilla Torg, Malmö, Švédsko
Lilla Torg, Malmö, Švédsko

Aby ste sa do mesta Malmö zmestili na jednodňový výlet zo Štokholmu, budete tam musieť letieť, čo trvá lenhodinu a je celkom cenovo dostupné. (Jazda trvá šesť hodín.) Stačí si vybrať 2-3 atrakcie v Malmö na svoj deň a budete pripravení na skvelý celodenný výlet.

Celodenný výlet do Göteborgu (Göteborg)

Göteborg
Göteborg

Celodenný výlet zo Štokholmu do Göteborgu si vzhľadom na vzdialenosť vyžaduje aj leteckú dopravu. Ale je to jednoduché. Stačí skočiť zo Štokholmu do Göteborgu jedným z mnohých 55-minútových letov každý deň.

Pekný deň na kanáli Göta

Gota Canal vo Švédsku
Gota Canal vo Švédsku

Jeden z najlepších jednodňových výletov zo Štokholmu, ak si chcete trochu oddýchnuť a užiť si malý výlet loďou. Mnohí návštevníci sa domnievajú, že kanál Gota vedie priamo zo Štokholmu do Göteborgu. Nie je to pravda – kanál Göta končí v meste Mem, takmer 240 km južne od Štokholmu. Jazdite na juh po E4 len asi dve hodiny a budete pri krásnom kanáli Göta. Prineste si fotoaparát.

Odporúča: