Návšteva vodopádov Bash Bish Falls v Massachusetts

Obsah:

Návšteva vodopádov Bash Bish Falls v Massachusetts
Návšteva vodopádov Bash Bish Falls v Massachusetts

Video: Návšteva vodopádov Bash Bish Falls v Massachusetts

Video: Návšteva vodopádov Bash Bish Falls v Massachusetts
Video: Bash Bish Falls Massachusetts after Tons of Rain 2024, Smieť
Anonim
Vodopády Bash Bish
Vodopády Bash Bish

Uvedomte si, že to nie sú Niagarské vodopády, ale vodopády Bash Bish Falls, zastrčené v juhozápadnom rohu Massachusetts blízko štátnych hraníc s Connecticutom a New Yorkom, sú najvyšším vodopádom v štáte. V skutočnosti sú to najvyššie vodopády v štáte – pri návšteve štátneho parku Bash Bish získate dva vodopády za cenu jedného a čo je najlepšie, cena je zadarmo!

Štátny park Bash Bish Falls sa v skutočnosti nachádza v štátnom lese Mount Washington, lesnej rezervácii s rozlohou 4 169 akrov, ktorú prevádzkuje ministerstvo energetiky a životného prostredia v Massachusetts. Štátny les má 30 míľ turistických chodníkov a obmedzený počet kempingov v divočine, ktoré sú tiež k dispozícii zadarmo. Väčšina návštevníkov má však na mysli jeden cieľ – letmý pohľad na dva pády, ktoré padajú v dramatickom, 80-metrovom „V“cez strmé balvany počas pretekov, aby prispeli k spŕške peny v pokojnom bazéne pod ním.

Malebné vodopády Bash Bish Falls sú od polovice 19. storočia obľúbenou turistickou zastávkou v Berkshire a obľúbeným námetom maliarov a fotografov. Keď prídete k vodopádom, budete mať pocit, akoby ste objavili tajnú lesnú kaskádu, aj keď na vašej ceste bude pravdepodobne mnoho ďalších pútnikov po vodopádoch, pokiaľ nenavštívite Bash Bish skoro aleboneskoro cez deň alebo počas zimných mesiacov.

Na prezeranie vodopádov Bash Bish Falls existujú dva prístupové body. Podľa značiek z Route 41 v Egremont, Massachusetts, prídete najskôr na horné parkovisko vľavo, z ktorého sú vodopády asi 15 minút z kopca. Pamätajte si, že keď sa dosýtite hučivého revu kaskád, budete sa musieť vrátiť do kopca. Túra je mierna, aj keď v prípade silného dažďa môže byť miestami šmykľavá. Ľahším prístupovým bodom je spodné parkovisko, čo je druhé parkovisko, na ktoré sa dostanete vľavo.

Čo potrebujete vedieť o vodopádoch Bash Bish Falls

Trasy: Štátny park Bash Bish Falls je dostupný z cesty 41 v meste Egremont, Massachusetts. Z Massachusetts Turnpike (I-90) zíďte výjazdom 2 na Route 102 West a pokračujte na Route 7 South. Route 7 South sa pripája k Route 23 West a tam, kde sa rozchádzajú, pokračuje Route 23 West až k Route 41 South. Je to len kúsok od vstupnej cesty do Štátneho lesa Mount Washington a štátneho parku Bash Bish - sledujte značky vpravo. Z Connecticutu choďte po Route 44 West do Salisbury, kde sa môžete vybrať po Route 41 North k vchodu do parku vľavo, tesne pred križovatkou s Route 23. Zo štátu New York pokračujte po Route 44 East do Salisbury a potom po Connecticute pokyny vyššie alebo postupujte po ceste 23 East až po cestu 41 South.

Vstupné: Zadarmo.

Hodiny: Do úsvitu až pol hodiny po západe slnka.

Prineste si so sebou: Pevné turistické topánky alebo čižmy,sprej proti hmyzu, opaľovací krém a fotoaparát.

Kemp: V Štátnom lese Mount Washington je k dispozícii 15 kempingov v divočine, ktoré sa nachádzajú asi jeden a pol míle od sídla Štátnych lesov na East Street. Za používanie kempingov sa neúčtuje žiadny poplatok a prístup je založený na princípe „kto prv príde, ten prv melie“. Maximálna veľkosť skupiny v kempingu je päť osôb.

Hotely v blízkosti vodopádov Bash Bish Falls: Porovnajte ceny a recenzie hotelov v oblasti Egremont s TripAdvisor.

Odporúča: