Qantas letí svoj najdlhší komerčný let – priamo nad Antarktídou

Qantas letí svoj najdlhší komerčný let – priamo nad Antarktídou
Qantas letí svoj najdlhší komerčný let – priamo nad Antarktídou

Video: Qantas letí svoj najdlhší komerčný let – priamo nad Antarktídou

Video: Qantas letí svoj najdlhší komerčný let – priamo nad Antarktídou
Video: THE SIMPSONS TAPPED OUT BUT WE ARE IN 2024, Apríl
Anonim
Qantas 787
Qantas 787

Väčšina ľudí nemá v láske dlhé lety, ale to je len časť hry pre Austrálčanov, ktorí milujú cestovanie. Austrálska letecká spoločnosť Qantas však práve vytvorila nový rekord pre najdlhší osobný let spoločnosti – 9 333 míľ dlhú cestu z Buenos Aires do Darwinu, ktorá trvala 17 hodín a 25 minút.

Zdĺhavý trek podnikol Boeing 787-9 s názvom „Veľký bariérový útes“, ktorý viezol 107 pasažierov, štyroch pilotov a 17 ďalších členov posádky a letel na juh cez okraj Antarktídy.

„Qantas vždy čelil výzve, najmä pokiaľ ide o cestovanie na dlhé vzdialenosti, a tento let je vynikajúcim príkladom schopností a pozornosti venovanej detailom nášho tímu plánovania letov, “kapitán Alex Passerini, Vo vyhlásení uviedol jeden z pilotov na palube. „Keď sme sledovali Antarktídu, boli tam naozaj nádherné výhľady, čo bol extra bonus pre našich cestujúcich, ktorí boli veľmi radi, že sa vracajú domov.“

Je tu malé upozornenie – nejde o pravidelný let s pasažiermi, ale o repatriačný let; za normálnych okolností je najdlhším letom Qantas z Perthu do Londýna, cesta dlhá 9 009 míľ.

A aby sme pridali ďalší kľúč, tiež to nie je vôbec najdlhší let spoločnosti Qantas. Toto ocenenie získava aCesta z Londýna do Sydney 19 hodín a 19 minút, ktorá prekonala 11 060 míľ. Ale tento podnik bol súčasťou projektu Sunrise leteckej spoločnosti, výskumného experimentu skúmajúceho účinky diaľkových letov na cestujúcich. Verejnosť si ho preto nemohla rezervovať, a preto nie je spôsobilá na spor o najdlhší let.

Najdlhším komerčným letom (to znamená, že si ho mohli platiaci cestujúci zarezervovať) podľa vzdialenosti bol let Air Tahiti Nui medzi Papeete vo Francúzskej Polynézii a Parížom, ktorý prekonal 9 765 míľ. Ale opäť to bol špeciálny pandemický výnimočný let.

V normálnych časoch je najdlhší let na svete medzi Singapurom a Newarkom v štáte New Jersey, ktorým lietajú Singapore Airlines. Trasa má dĺžku 9 536,5 míľ a let trvá viac ako 18 hodín.

Odporúča: