Najlepšie veci, ktoré môžete robiť v centre Oklahoma City
Najlepšie veci, ktoré môžete robiť v centre Oklahoma City

Video: Najlepšie veci, ktoré môžete robiť v centre Oklahoma City

Video: Najlepšie veci, ktoré môžete robiť v centre Oklahoma City
Video: ЮЛЯ ФИНЕСС: Как я вышла с 8 этажа! Групповое изнасилование под мефедроном, психиатрическая больница 2024, Apríl
Anonim
Panoráma mesta Oklahoma City
Panoráma mesta Oklahoma City

Každá časť veľkého mesta má svoju jedinečnú energiu, svoju vlastnú susedskú osobnosť, a to určite platí v Oklahoma City. Od zábavnej atmosféry Bricktown po funkiness štvrte Plaza alebo charakter Paseo, metro OKC má niečo pre každý vkus.

Midtown Oklahoma City, ohraničené 4. ulicou na juhu a 13. ulicou na severe, nie je jednou z najväčších štvrtí metra, ale je určite zaujímavým miestom na návštevu. Hoci je domovom veľkej nemocnice St. Anthony Hospital, nájdete tu aj niektoré z najvýznamnejších historických stavieb metra, Národný pamätník a múzeum OKC, ako aj skvelé reštaurácie a obchody.

Navštívte Národný pamätník a múzeum OKC

Národný pamätník v Oklahoma City
Národný pamätník v Oklahoma City

Nie je dôležitejšie miesto na návštevu, nielen v Midtown, ale v celom Oklahoma City, ako Národný pamätník a múzeum. S úžasne emotívnym vonkajším pamätníkom a pamätníkom si toto miesto ctí pamiatku 168 ľudí stratených 19. apríla 1995 počas bombardovania v Oklahoma City. Múzeum je rovnako pôsobivé a berie návštevníkov na prehliadku tohto hrozného obdobia v histórii mesta Oklahoma City s fotografiami, videom, zvukom, artefaktmi a interaktívnymi exponátmi.príbehy preživších.

Obdivujte výtvarné umenie v spoločnosti Anonyma

Umelecké dielo vystavené v Anonyma Fine Art v OKC
Umelecké dielo vystavené v Anonyma Fine Art v OKC

Ak ste fanúšikom všetkého výtvarného umenia, zamierte do galérie Anonyma Fine Art, kde si môžete pozrieť diela vytvorené „neidentifikovanými, nedostatočne uznávanými a samoukmi“umelcami z celého sveta. Tunajšie zbierky sú celkom jedinečné a zahŕňajú plátna Russella Christoffersena, sochy v štýle Miró a ruské zátišie zo začiatku 20. storočia, ktoré je tu zobrazené.

Stroll Plaza Court

Plaza Court Midtown OKC
Plaza Court Midtown OKC

V oblasti Midtown je veľa historických budov, ale budovu Plaza Court v blízkosti prvého kruhového objazdu metra na 10. a Walker mnohí považujú za „spoločenské centrum“oblasti. Plaza Court, postavené v roku 1927, bolo prvým nákupným centrom v Oklahoma City mimo centra mesta. Rozsiahlo zrekonštruovaná trojuholníková budova je domovom mnohých reštaurácií a jedinečných maloobchodných prevádzok.

Pozrite si množstvo barov a reštaurácií v stredisku Midtown

McNellie's Midtown OKC
McNellie's Midtown OKC

Midtown má niektoré z najlepších reštaurácií metra na takej malej ploche. V budove Plaza Court je krčma Jamesa E. McNellie, jedna z najlepších krčiem v OKC, ako aj Irma's Burger Shack, kde sa nachádza jeden z najlepších hamburgerov v meste. Nenechajte si ujsť 1492 New World Latin Cuisine, ktorá ponúka kreatívne latinské jedlá a známejšie druhy texasko-mexických jedál; jedlá pripravené z farmy na stôl v Ludivine; luxusná taliančina v Stelle; alebo jedinečné dobrotyof Waffle Champion, kde môžete získať staromódny pultový servis a jedinečné vaflové sendviče.

Po večeri si dajte drink a zahrajte si jednu alebo dve hry v Dust Bowl, určite jednej z najviac podceňovaných atrakcií metra s bowlingom inšpirovaným 70. rokmi a koktailovým salónikom.

Navštívte historické domy a budovy

Stredné mesto Oklahoma City
Stredné mesto Oklahoma City

Historické domy a podniky sú po celej oblasti Midtown, od Heritage Hills a Mesta Park na severe až po centrum mesta na juhu. Ale v samotnom Midtown si prídete na svoje, ak máte radi historickú architektúru.

Church Row on Robinson je domovom bohoslužobných miest, ktoré boli postavené na začiatku 20. storočia, zatiaľ čo mnohé chaty a bungalovy v blízkosti nemocnice St. Anthony's Hospital boli zrekonštruované.

Nenechajte si ujsť prvú strednú školu v Oklahoma City, Central High School. Nachádza sa na N. W. 7th a Robinson, bola postavená v roku 1912 a teraz ju vlastní American Farmers & Ranchers Mutual Insurance Company.

Navštívte sieň slávy v Oklahome

Sieň slávy v Oklahome v múzeu Gaylord-Pickens
Sieň slávy v Oklahome v múzeu Gaylord-Pickens

Choďte len kúsok na sever do siene slávy v Oklahome v múzeu Gaylord-Pickens. V krásnej budove okolo NW 14th a Classen nájdete mnoho vynikajúcich exponátov navrhnutých tak, aby „rozprávali príbeh Oklahomy prostredníctvom jej ľudí“. Divadlo Chesapeake Oklahoma Theatre v Sieni slávy predstavuje verejné filmy a krátke tematické videá od Oklahomanov alebo o nich.

Pozrite si architektonickú DNA

Architektonická DNA
Architektonická DNA

Toto takzvané schodisko „Architectural DNA“je zavesené pomocou káblov, ktoré vedú medzi garážou 123 a susednou budovou Buick. Pozrite sa hore medzi budovami a uvidíte niečo, čo pripomína dvojitú špirálu DNA. Aby ho vytvorili, architekti Fitzsimmons prepracovali staré špirálové požiarne schodisko z historického hotela Marion do nového dizajnu vonkajšieho nádvoria.

Zabavte sa na H & 8th Night Market

H&8. Nočný trh
H&8. Nočný trh

H & 8th Night Market, každoročné podujatie, ktoré sa koná každý máj, poskytuje fantastickú a pulzujúcu atmosféru plnú food truckov a živej hudby. Ako súčasť Oklahoma City Pro-Am Classic, zábavného víkendového cyklistického podujatia, má H & 8th Night Market zábavnú, rodinnú a pet-priateľskú atmosféru a je najväčším mesačným food truck festivalom v Spojených štátoch.

Odporúča: