Najlepšie francúzske šampanské a šumivé vína
Najlepšie francúzske šampanské a šumivé vína

Video: Najlepšie francúzske šampanské a šumivé vína

Video: Najlepšie francúzske šampanské a šumivé vína
Video: THE 15 BEST CHAMPAGNE BRANDS...🍻|Top10world| #champagne #top10world #bestchampagne 2024, Smieť
Anonim
Poháre s bublajúcim šampanským na svadbe
Poháre s bublajúcim šampanským na svadbe

Keď plánujete oslavu s nejakou bujarou náladou, chcete to urobiť štýlovo. Šumivé víno zoženiete v mizernom obchode s potravinami, ale len ročníky z francúzskej oblasti Champagne možno skutočne nazvať šampanským. Vo Francúzsku je tiež malá dedina, ktorá si robí nárok na toto meno a trvá na tom, že v skutočnosti pred storočiami vynašla šumivé víno.

Tu je zoznam najlepších autentických francúzskych šampanských a šumivých vín pre každý rozpočet. Budete pripravení na sviatky, Silvestra, svadobné prípitky, oslavy alebo inú špeciálnu príležitosť.

Alfred Gratien Cuvee Paradis Brut NV Champagne

1999 Alfred Gratien Brut
1999 Alfred Gratien Brut

Urobte dojem na svojich priateľov alebo hostí touto fľašou báječného a prestížneho šampanského v hodnote 100 $, ak máte prostriedky. British Airways ho podáva v prvej triede. Na rozdiel od mnohých väčších značiek šampanského je toto šumivé víno vyrábané ručne pod dohľadom pivničného majstra tretej generácie. Je plné, vyrobené z hrozna Chardonnay a Pinot Noir a má vôňu vlašských orechov, medu a bieleho ovocia. Prepychové!

Šampaňské Leclerc Briant Cuvée Extra Brut NV

V cene tohto pravého francúzskeho šampanského len ťažko prekonáte kvalitu. Wine-Searcher mu dáva skóre86 zo 100 možných, ale cenovo to nesmeruje do trojciferných čísel. Je to veľmi všestranná fľaša, ktorá sa dobre hodí k morským plodom alebo ešte lepšie k bohatému francúzskemu dezertu, ako je ovocný koláč alebo čokoládová pena. Obsahuje tóny zeleného jablka, masla a lieskových orieškov a je to skvelá slávnostná voľba na sviatky.

Krug NV Grande Cuvee Brut Champagne

Krug šampanské
Krug šampanské

Toto komplexné a príjemné šampanské kvasí výhradne v malých dubových sudoch. Vyrába sa z troch rôznych druhov hrozna šampanského, ktoré sú spojené pre explóziu chuti. Má krémový buket a orieškový, toastový záver. Od Wine Spectator získalo 96 bodov.

Antech Blanquette de Limoux Grande Reserve 2003

Rezervácia Antech Blanquette de Limoux Grande 2003
Rezervácia Antech Blanquette de Limoux Grande 2003

Mnísi z dediny Languedoc v Limoux tvrdia, že vynašli šumivé víno storočie predtým, ako bolo údajne „vynájdené“v Champagne. Ide o to isté víno, ktoré sa vyrába na úpätí Pyrenejí už päť storočí, takže toto tvrdenie má určité opodstatnenie. Domorodci z Limoux hovoria, že Dom Perignon prešiel týmto regiónom a ukradol víno, pričom ho označil za svoje.

Marquis de la Tour NV Brut šumivé víno

Marquis de la Tour NV Brut je vynikajúcou voľbou, ak chcete lacné šumivé víno. Nenechajte sa zmiasť lacnou cenovkou. Šumivé víno v tomto regióne údolia Loiry prekypuje osobitosťou. Je to intenzívne, kyslé a suché víno s tónmi chleba, ovocia a mandlí. Sieť vinárskych nadšencovdal mu skóre 86 bodov a nazýva ho „najlepší nákup.“

Moet & Chandon NV White Star Champagne

Korok zo šampanského Moet & Chandon
Korok zo šampanského Moet & Chandon

Ak chcete vysokokvalitné šampanské bez toho, aby ste zruinovali banku, toto je ono. Fľaša je pre svoju hodnotu skutočne výhodná. Je to čisté, suché a plné šampanské s ľahkými tanínmi. Toto šampanské, vyrobené tiež z troch odrôd hrozna, poskytuje tóny hrušiek, broskýň a orechov. Moet & Chandon vyrába Vintage/Grand Vintage a Non-Vintage/Brut Imperial. Štítok White Star je neročníkový alebo NV štítok. Vintage verzia je Brut Imperial Vintage.

Odporúča: