Všetko o ruskom kole v Seattli
Všetko o ruskom kole v Seattli

Video: Všetko o ruskom kole v Seattli

Video: Všetko o ruskom kole v Seattli
Video: 10 лет в Японии: Что изменилось? Отвечаю на популярные вопросы! 2024, Apríl
Anonim
Ruské koleso v centre Seattlu
Ruské koleso v centre Seattlu

Koleso Seattle Great Wheel rozsvieti mólo 57 a navždy zmenilo nábrežie Seattlu. S plne vyhrievanými alebo klimatizovanými gondolami a nádherným výhľadom je toto ruské koleso skvelou atrakciou na oslnenie hostí mimo mesta, ale aj zábavou pre miestnych obyvateľov.

Ozdobené tisíckami LED svetiel môže koleso predviesť veľkolepú svetelnú šou na športové podujatia alebo sviatky. Svetlá majú schopnosť robiť rôzne veci - víriť, blikať a iné vzory alebo dokonca oslavovať tímové farby Mariners, Seahawks alebo iných miestnych tímov. Aj keď sa nekoná špeciálna svetelná show, koleso je v noci vždy osvetlené.

The Seattle Great Wheel je jednou z najlepších atrakcií v meste z jedného dôvodu. Má niekoľko nádherných výhľadov. Iste, môžete ísť na vrchol Space Needle, ale toto obrovské ruské koleso je umiestnené priamo na vode, takže má jedinečnú výhodu pre každého, kto miluje výhľady na vodu.

Jazdci nastupujú na gondoly, do ktorých sa môže naraz zmestiť až osem ľudí, takže ak ste v menšej skupine, pravdepodobne nebudete mať gondolu pre seba, ale stále máte dostatok miesta prístup k pohľadom. Gondoly kolesa sú uzavreté a majú kúrenie a klimatizáciu, aby si jazdci mohli užiť túto jazdu po celý rok. Výhľady sú nádhernézo všetkých strán - Puget Sound, panoráma Seattlu a hory budú viditeľné počas jasných dní. Počas zamračených dní sú výhľady stále dobré, ale ak máte možnosť počkať na jasný deň, oplatí sa počkať.

V najvzdialenejšom bode sú gondoly 40 stôp nad vodou. Niektoré gondoly majú aj podlahy so skleneným dnom, vďaka čomu je visieť nad Pugetovým zvukom o niečo vzrušujúcejšie.

Ak hľadáte niečo extra pre zážitok z Great Wheel, zvážte VIP gondolu. VIP osoby dostanú len štyri osoby do auta, ktoré je vyzdobené štyrmi sedadlami, stereo systémom a sklenenou podlahou, ktoré dodajú už aj tak skvelým výhľadom trochu extra šmrnc. Dostanete tiež prípitok so šampanským v neďalekej Fisherman's Restaurant, suvenírovú košeľu a privilégiá na fronte.

Ďalšie aktivity v Seattli: Bezplatné výlety | Bezplatné aktivity v Seattli

Seattle Great Wheel
Seattle Great Wheel

Fakty o Seattle Great Wheel

Priemer: 175 stôp

Výška: 200 stôp

Počet gondoly: 42

Ľudia na gondole: Až 8. V závislosti od davu môžu mať menšie skupiny gondolu pre seba, ale nemusia ju mať.

Vstupenky

Lístky si môžete kúpiť priamo alebo online vopred.

Panoráma Seattlu WA
Panoráma Seattlu WA

Čo ešte môžem robiť na móle 57?

Pier 57 má starodávnu príťažlivosť, doplnený o retro kolotoč a hernú arkádu. Je tu niekoľko obchodov, vrátane Pirates Plunder, Zongo Gifts a The Sports Dena tiež niekoľko reštaurácií.

Ďalším vrcholom Pier 57 je ďalšia jazda, ktorá bola otvorená v polovici roka 2016 s názvom Wings over Washington. Ak nie ste fanúšikom výšok, Wings over Washington môže byť tým správnym množstvom vzrušenia, pretože iba simuluje výšky a lietanie, ale vôbec nie ste ďaleko od zeme. Ponúka tiež fantastický náhľad na celý štát jedinečným spôsobom.

V okolí sa dá robiť aj veľa iných vecí, keďže Seattle Great Wheel sa nachádza priamo na turistickom nábreží v Seattli. Trh Pike Place Market, akvárium v Seattli a centrum mesta Seattle sú tiež v pešej vzdialenosti od dvoch do desiatich blokov.

Kedy sa otvorilo Seattle Great Wheel?

29. jún 2012.

Pohľad na Singapore Flyer a budovy proti oblohe
Pohľad na Singapore Flyer a budovy proti oblohe

Ako sa ruské koleso v Seattli meria ostatným na celom svete?

S výškou 175 stôp je ruské koleso v Seattli o niečo kratšie ako niektoré z najvyšších ruských kolies na svete. Od polovice roku 2019 sú najvyššie: High Roller v Las Vegas vo výške 550 stôp, Singapore Flyer vo výške 541 stôp, Star of Nanchang vo výške 525 stôp, London Eye vo výške 443 stôp a Lihpao Sky Dream vo výške 413 stôp.

Avšak Seattle Great Wheel je najvyššie veľké koleso na celom západnom pobreží!

Ruské koleso Texas Star
Ruské koleso Texas Star

Aké je najväčšie ruské koleso v USA?

High Roller v Las Vegas, Nevada vo výške 550 stôp.

Ďalšie známe ruské kolesá

Po celom svete sú obrovské ruské kolesá, niektoré známejšie ako iné. Tu je zoznamniektoré z ďalších najväčších kolies na svete:

London Eye

Santa Monica Pier

Navy Pier v Chicagu

Singapure Flyer

Big-O Tokyo

Texas Star, Dallas

Wonder Wheel, Coney Island

Cosmo Clock, Yokohama

Tianjin Eye, Čína

Star of Nanchang, Čína

Daikanransha, Japonsko

Ruské koleso Tempozan, Japonsko Ruské koleso Suzhou, Čína

Odporúča: