Toulouse "The Pink City" Cestovný sprievodca

Obsah:

Toulouse "The Pink City" Cestovný sprievodca
Toulouse "The Pink City" Cestovný sprievodca

Video: Toulouse "The Pink City" Cestovný sprievodca

Video: Toulouse
Video: The Pink City 2024, Smieť
Anonim
Toulouse, Francúzsko
Toulouse, Francúzsko

Očarujúce Toulouse plné histórie, no napriek tomu moderné a živé, je jedným z najkrajších miest Francúzska. Hlavné mesto západného Languedoc-Roussillon, známe ako Ville Rose ("Červené mesto"), je atraktívnym miestom na návštevu. Pridajte k tomu úžasné možnosti nakupovania a máte skvelú destináciu. Napokon, jedlo tu a vo zvyšku regiónu Midi-Pyrénées, ktorého hlavným mestom je Toulouse, patrí medzi najpamätnejšie vo Francúzsku. Možnosti nakupovania sú obrovské.

Mestská budova Capitole s typickým ružovým kameňom budov v Toulouse a hlavné námestie slúžia ako centrum aktivít. Obchody a kaviarne lemujú obvod a každú stredu sa tu koná obrovský trh. Toulouse je piate najväčšie mesto Francúzska a je známe ako jedno z najlepších miest na život vo Francúzsku.

Niektoré z najlepších francúzskych miest a atrakcií sú len pár minút alebo pár hodín od Toulouse. Toulouse tvorí centrálny bod medzi Stredozemným morom a Atlantickým oceánom. Neďaleko sú Pyreneje, Španielsko a Andorra.

Toulouse Tourist Office

Square Charles de Gaulle

Tel.: 00 33 (0)5 61 11 02 22 Web

Dostať sa tam

Toulouse obsluhuje Aéroport Toulouse Blagnac. Z USA neexistujú žiadne priame lety; vybude musieť ísť cez Paríž alebo Madrid. Mnohé európske letecké spoločnosti, ako napríklad Air France, British Airways a Lufthansa, obsluhujú Toulouse a prvé medzipristátie robia vo svojich domovských krajinách.

Môžete tiež letieť do veľkého európskeho mesta, ako je Paríž, a vziať vlakom do Toulouse.

Cestovanie vlakom TGV vo Francúzsku

Navigácia

Toulouse a jeho okolie dobre obsluhuje systém verejnej dopravy metra. Dá sa použiť na dosiahnutie alebo priblíženie sa k čomukoľvek v meste. Toulouse je tiež ideálne mesto na prechádzky a bežné potulky pešo.

Najlepšie atrakcie Toulouse

  • Capitole je bezpochyby hlavnou atrakciou mesta. Impozantnú architektúru charakterizuje jej ružová fasáda a početné elegantné stĺpy.
  • La Cathédrale Saint-Etienne je zvláštny a zaujímavý mix štýlov z piatich storočí.
  • Na počesť postavenia Toulouse ako hlavného leteckého a kozmického centra v Európe La Cité de l'Espace je nevyhnutnou návštevou pre každého fanatika vedy, letectva alebo vesmíru.
  • Objavujte zázraky mesta pri rieke namiesto po súši s turistickými loďami v parížskom štýle Toulouse Croisières, ktoré sa vinú po ceste pozdĺž rieky Garonne.

Jednodňové výlety z Toulouse

Možností jednodňových výletov z Toulouse je veľa a každá možnosť skutočne stojí za návštevu. Tu je len niekoľko nápadov na výlety:

  • Bordeaux, prosperujúce mesto plné obchodov, úžasných historických pamiatok a zasadené v srdci vinárskej krajiny. Je to asi dve hodiny cestyvlakom.
  • Carcassonne predstavuje celé mesto, ktoré je hradom v La Cité, stredovekom opevnenom hornom meste. Je to asi 45 minút jazdy vlakom.
  • Monts é gur má takmer kultový charakter a priťahuje nadšencov katarskej histórie, turistov a milovníkov očarujúcich malých francúzskych dedín. V Montségur nie je žiadna železničná stanica, ale môžete si prenajať auto a ísť tam asi za 1 a pol hodiny.
  • Na severovýchode má Albi pozoruhodné biskupské centrum, ktoré je teraz na zozname svetového dedičstva UNESCO. Albi je známe aj ako rodné mesto veľkého a vo svojej dobe notoricky známeho maliara Toulouse-Lautreca. Navštívte múzeum a prejdite sa popri všetkých tých nádherných plagátoch parížskeho života.

Kde sa ubytovať v Toulouse

  • Crowne Plaza to naozaj má vďaka svojej prestížnej adrese Place du Capitole. Tento centrálne umiestnený hotel ponúka dobré vybavenie, ako je vysokorýchlostný internet. Hotel má celkom rozumnú cenu vzhľadom na vybavenie a polohu.
  • Najlepším miestom na pobyt v Toulouse musí byť Grand Hotel de l'Opéra. Hotel, prerobený kláštor zo 17. storočia, izby, ktoré sú úžasné a nádherná reštaurácia. Najlepšie zo všetkého je, že adresa je 1, Place du Capitole.

Odporúča: