Rock 'N' Soul Museum v Memphise: Kompletný sprievodca

Obsah:

Rock 'N' Soul Museum v Memphise: Kompletný sprievodca
Rock 'N' Soul Museum v Memphise: Kompletný sprievodca

Video: Rock 'N' Soul Museum v Memphise: Kompletný sprievodca

Video: Rock 'N' Soul Museum v Memphise: Kompletný sprievodca
Video: Я работаю в Страшном музее для Богатых и Знаменитых. Страшные истории. Ужасы. 2024, Smieť
Anonim
Memphis Rock 'N' Soul Museum
Memphis Rock 'N' Soul Museum

Memphis' Rock 'N' Soul Museum je jednou z mála inštitúcií v krajine, ktorá rozpráva úplný príbeh rockovej a soulovej hudby. Zavedie vás na polia, kde sharecropperi spievali pri práci, do štúdií, kde Elvis Presley nahrával najväčšie hity všetkých čias. Múzeum sa dokonca nachádza na historickom mieste – na rohu Beale Street (kde hviezdy stále spievajú celú noc) a B. B. King Avenue, prezývanej Blues Highway. Múzeum je interaktívne a po celú dobu, keď tam budete, budete tancovať a spievať. Tu je všetko, čo potrebujete vedieť pri návšteve.

História

Keď mal Smithsonian Institution 150 rokov, uskutočnil sériu výskumných projektov na témy dôležité pre Ameriku. Jeden z týchto projektov vzbudil taký veľký záujem, že bol rozšírený na Memphis Rock 'N' Soul Museum.

Múzeum bolo pôvodne umiestnené v továrni na gitary Gibson. Bolo to prvýkrát, čo Smithsonian zriadil stálu expozíciu kdekoľvek okrem New Yorku a Washingtonu, D. C. V roku 2004 sa múzeum presťahovalo na svoje súčasné miesto na námestí FedEx Forum.

Výstavy

  • Vidiecka kultúra: Táto výstava vás zavedie do delty Mississippi, kde farmári pri práci spievali melódietvrdo, vynájdenie nového hudobného žánru.
  • Vidiecka hudba: Keď robotníci spievali na poli, vidiecke komunity v Delte tiež vymysleli evanjeliové hymny v kostole a balady spievané doma. Táto výstava vám ukáže, ako sa to všetko spojilo, aby sa začala hudobná revolúcia.
  • Príchod do Memphisu: Sharecroppers sa presťahovali do Memphisu za prácou v bavlnárskych závodoch a skladoch. Zdieľali svoju hudbu, Beale Street prekvitala a hudba sa zdieľala v rádiu a na živých vystúpeniach.
  • Sun Records & Youth Culture: Hudobníci, ktorí si nemohli dovoliť luxusné štúdiá, išli do Sun Records. Štúdio odštartovalo kariéru neznámych hudobníkov od B. B. Kinga po Elvisa Presleyho. Táto výstava rozpráva príbeh slávneho nahrávacieho štúdia v Memphise.
  • Soul Music: Tu sa dozviete, ako vydavateľstvá ako STAX nahrávali černošských hudobníkov, ktorí vyšli z ulíc. Mnohí sa stali legendárnymi hudobníkmi.
  • Sociálne zmeny: Táto galéria rozpráva príbeh o tom, ako revolúcia v oblasti občianskych práv podnietila rock'n'rollové hnutie. Hudobníci tiež viedli hnutie za občianske práva.
  • Galéria Bravo: Táto výstava vyzdvihuje jednotlivcov (niektorí menej známi), ktorí otriasli svetom svojimi melódiami a navždy zmenili hudobnú scénu.
  • Dočasné exponáty: Hudba obsahuje dočasné exponáty, ktoré sa ponoria hlbšie do tém. Napríklad výstava „Kráľ obrazovky“poukázala na filmovú kariéru Elvisa Presleyho.

Ako navštíviť

Múzeum je otvorené každý deň od 9:30 do 19:00. Záverečné múzeumvstup je o 18:15 hod. Poznámka: Múzeum je zatvorené na Deň vďakyvzdania, Štedrý deň a Štedrý deň. Ak chcete navštíviť aj Memphis Music Hall of Fame na Beale Street, ktorá ponúka viac hudby o hudobných ikonách Memphis, určite si kúpte kombinovaný lístok.

Zľavy sú dostupné pre členov AARP, AAA, členov armády a Smithsonian. V utorok majú obyvatelia okresu Shelby v TN voľný vstup. Nezabudnite si priniesť doklad o pobyte!

Múzeum sa nachádza v centre Memphisu na rohu Beale Street a B. B. King Avenue. Nachádza sa na námestí FedExForum, domove tímu Memphis NBA Memphis Grizzlies.

Čo robiť v okolí

Múzeum sa nachádza v srdci centra Memphisu. Nachádza sa na rohu Beale Street, ulice len pre chodcov, kde si svoje meno vytvorilo mnoho hudobných legiend vrátane B. B. Kinga. Stále môžete navštíviť desiatky barov a klubov a počuť živú hudbu. Počas krásnych dní tu nájdete aj pouličných umelcov. Je tu pouličné jedlo a mnoho barov a reštaurácií ponúka Memphiské pohodlné jedlo.

Milovníci hudby by si nemali nechať ujsť neďalekú Hudobnú sieň slávy, kde sa dozviete viac o hudobných legendách z Memphisu.

Múzeum sa nachádza na námestí FedEx Forum, gigantického zábavného komplexu. Počas basketbalovej sezóny si nezabudnite kúpiť lístok na hru NBA Grizzlies. Je to slávnostná záležitosť s celým mestom, ktoré fandí ich tímu.

Odporúča: